Stockholm
Door: Josefien & Ate
Blijf op de hoogte en volg Josefien en Ate
26 Juli 2009 | Zweden, Stockholm
Ontbijten met kanelbulle (jaloers?) en cappuccino. De natuur in Zweden is erg mooi. Overal meren, daarover zijn we erg verbaasd. We zijn in de stiltecoupe geplaatst dus (met name voor Josefien) dat was wel een beetje balen. In Stockholm komen we om 19 u aan. Hopen dat er plek op de camping is, eerst ook nog even eten. Zweden is gelukkig wat goedkoper dan Denemarken dus we kunnen iig wat betalen. Met de metro gaan we naar de camping, die redelijk ver buiten het centrum ligt. Mooie camping, schoon, druk.
Dan de volgende dag, vroeg wakker door de zon die op de tent schijnt. Op naar Stockholm. Weer een kanelbulle en koffie als ontbijt. Josefien was zo slim de koffie over dr broek te mieteren zodat het de rest van de dag leek alsof ze buikloop had en dr hele broek had ondergepoept.. Leuk..
We gaan door naar de "oude stad" van Stockholm. Wat een mooi gedeelte, kleine steegjes overal kleine huisjes met daarin allemaal individuele winkeltjes. Handwerk ed je kent dat wel. In dit gedeelte van de stad valt geen MacDonalds of H&M te vinden. Het is vooral een buurt vol met kunstenaars, overal kleine galerijen. Hele mooie dingen gezien. Middageten halen bij de supermarkt en opeten aan de haven, totdat het begint te regenen. Snel over, en na een blik te hebben geworpen ( 200 zweedse kronen om het van binnen te bekijken: ammehoela!) op het Koningshuis gaan we het nieuwe gedeelte van de stad in. Overal MacDonalds en H&Ms en Vero Moda's. Scandinaviers zijn over het algemeen erg veel met mode bezig valt erg op. Het nieuwe gedeelte is leuk maar niet zo speciaal en cozy als het oude gedeelte, wat echt de moeite waard was. Op de terugweg halen we eten bij de supermarkt. 2 pizza's want we hebben een oven op de camping gezien die je mag gebruiken, en nog een lekkere salade. Pizza's hmm niet super, helemaal niet omdat ze bijna helemaal zwart waren aan de onderkant.. We raken in de keuken aan de praat met een oud Russisch echtpaar die totaal geen andere taal dan het Russisch spreken. Holland? Ah, fietsen. Jaja, nazdrowie! Wodka!
Na het heerlijke avondmaal even naar het meer wandelen en nog even chillen op een bankje op de camping. Tegenover ons gaat een Avril-Lavigne achtig type meisje zitten, die duidelijk onze aandacht wil trekken. En na een halfuur van verlegen glimlachen als ze langsloopt komt ze naar ons toegelopen om te kletsen. Een Noorse van 16 jaar oud, leuk meisje. Fan van Green Day en The Cure. Nog een lange wandeling met zn 3tjes maken en dan optijd naar bed. Morgen willen we voordat de boot vertrekt nog even langs de dokter voor de ontstoken teen van Ate. Niet de boot missen natuurlijk, dus vroeg op.
De volgende dag is de tent snel ingepakt en pakken we de metro naar de EHBO post. We worden snel geholpen, een ingegroeide teennagel. Alcohol op blijven gooien en het wordt verbonden. Moet een keer geopereerd worden. Nu niet gelukkig.
Op naar Nynashamn met de trein. Mooie treinreis wederom en de boot is niet moeilijk te vinden. Overal Polen zo te zien. Om 17 u mogen we de boot op. Met een Titanic-gevoel lopen we naar binnen. We hebben een kleine hut zonder raam, met 4 bedden maar we hebben de kamer voor ons tweeen. Je kan op de boot eigenlijk alleen Pools eten halen. Wel lekker. Veel ook vooral en Ate geniet met volle teugen van zijn bord zure soep. Nog even kaarten, een verschrikkelijk dunne aandoenlijke man nog 2 broodjes en een kop koffie als avondeten zien eten. We twijfelen of we geld zullen laten vallen of gewoon eten voor hem kopen. Toch maar niet, misschien brengen we hem dan in verlegenheid. Of wordt ie boos en begint ie Kurwa Kurwa te roepen..